Followers

Tuesday, December 31, 2013

Selamat tahun baru

Hampir beberapa jam 2013 akan meninggalkan kita... touching pula rasanya

Azam awal tahun hari tu... nak aktif menulis.... bila disemak... kuang kuang kuang. ... 3 entry jer... tak patut

Terima kasih kepada syima keran sudi share dgn apps ni
Moga2 dapatla aktif semula

Selamat tahun baru semua

posted from Bloggeroid

Saturday, August 3, 2013

Pause Button


As Salam

lamanya dah tak menjenguk blog ni,.  Gara-gara kesibukan kerja dan tuntutan tanggung jawab.

banyak sebenarnya yang terangka di Minda... namun masa masih belum mengizinkan.

sejak kerja di KLIA ni... masa seakan pantas berlalu. 

setiap hari bagaikan melalui satu garisan marathon ...kita berlari pantas mengejar bas ke KLIA, mengharung jalan jem. dengan segala rencah kehidupan. dan apabila jam dinding berdetik 530pm... mulalah mengatur langkah untuk menuju kerumah.

dari isnin ke jumaat bagaikan satu jangka waktu yang amat pantas... apatah lagi sabtu dan ahad. cuti bagaikan sekelip mata sahaja.  masih terkesan lelahnya.

Aku selalu impikan....

berkerja semula di subang... ( Ya Allah kabulkanlah)

banyak yang aku ingin manfaatkan seandainya aku bekerja di Subang.... biarpun pihak syarikat memberikan  kata putus yang semua staff di subang lambat laun menjelang 2017 akan dipindahkan ke KLIA.  namun segala kemungkin mungkin terjadi. Allah sahaja yang mengtahuinya...

andai aku kerja di subang....

aku nak sambung belajar semula... nak ambik MASTER in Administration.  tapi min nak ambik daily class supaya hari sabtu dan ahad min dapat manfaatkan untuk anak2.

luangkan masa membantu nina dalam pelajaranya... bantu nina lebih focus. sejak kerja KLIA ni... min banyak abaikan nina. cikgu class asyik komplin jer...nina banyak main dalam kelas...
macam mana ni... ummi sendiri balik kerja dah lewat dan penat...
penat ditempat kerja... penat mengharung jalan jem... penat melayan karenah anak 3.   rumah ...usah cakap lagi lah ...bagai tongkang pecah.

Dari segi kewaangan pun ...besar perbelanjaan bila bekerja di klia... now kalu meeting.. dah tak boleh nak claim lagi.. berbeza berbanding dulu.
tambang sehari rm16.  itu tak termasuk duit makan pagi + makan tengahari +duit minyak... tapi min masih bernasib baik sebab. masih ada bas pekerja... kalu kerja lebih dari 16 hari sebulan... lebih berbaloi kalu beli pas bas bulanan.. kosnya rm250... besar juga tu...

Ya Allah kau tunjukkanlah jalan yang terbaik bagiku.  Keluarkan aku dari kesempitan ini.  ini ajelah doa min tiap2 hari.

Ramadhan 24, 2013